restaurants_2-1

Najbolji restorani Novalje i otoka Paga

Nema veze jeste li najveći gurman i jedete samo po restoranima s Michelinovom zvjezdicom ili pak želite pojesti samo dobru pizzu i čevapčiće, evo naših preporuka.

Restoran i konoba Boškinac

Restoran i konoba Boškinac

Foto: visitnovalja.hr

Restoran i konoba Boškinac

Apsolutno najbolji i najromantičniji restoran, vinarija i konoba na Pagu, pa i šire. Restoran je fuzija lokalne i internacionalne hrane. Nude isključivo vlastita vina. U biti radi se o hotelu u sklopu kojeg se nalaze restoran s Michelinovom zvjezdicom, pa je svakako za nešto dublje džepove. Tu je i konoba u kojoj možete uživati u lokalnim specijalitetima kao što su pršut, paški sir, maslinovo ulje te naravno domaće vino i druga pića.

Radi tijekom proljetno-ljetno-jesenskih mjeseci. Svakako se potrudite da imate rezervaciju tijekom ljetne sezone, iako možete pokušati doći i bez nje, možda vam se posreći. Više o Boškincu saznajte ovdje.

La Paloma


Terasa restorana La paloma

Fotografija: nicelocal.hr

La Paloma talijanski je restoran u centru Novalje, dolazi se do njega jednom od uskih uličica koja vodi od glavnog trga. Svakako jedno od najbolji mjesta za pojesti pizzu i druge talijanske delicije. U ljetu otvorena je terasa u dubokom hladu, okružena divljom vinovom lozom.

Pizzeria Papillon


Svega 70 metara udaljen od Sunwell apartments i 100 metara od lokalne plaže u Kolanjskom Gajcu. Vrlo dobra pizza, salate i veganski burgeri, simpatičan lokalni restoran, ljubazni vlasnici koji ujedno spremaju jela. Otvoren je tijekom ljetnih mjeseci.

Više o restoranu saznajte ovdje.

Konoba Didova kuća


Nalazi se mjestu Šimuni, cca. 15 minuta vožnje autom od Sunwell apartments, uz samu rivu, odnosno luku. S prostrane ljetne terase proteže se pogled na predivne zalaske sunca i cijeli zaljev.

Osim ambijenta, odlični domaći recepti spremljeni su na moderan način. Sve je začinjeno s ljubaznim osobljem i zalito ukusnim domaćim vinom. Radi tijekom ljetne sezone. Najčešće je potrebna rezervacija i to nekoliko dana unaprijed. Više o restoranu saznajte ovdje

.

Konoba Starac i more


Od prošle godine restoran Starac i more nalazi se na novoj lokaciji u Novalji uz samo obalu, modernijem ambijentu za razliku od rustikalnog kakav je bio prethodnih godina.

Odličan riblji restoran, koji nudi svježu ribu, žive hlapove i morske plodove te vrlo bogatu vinsku kartu. Za nešto dublje džepove je, no nećete požaliti jer svakako ćete dobiti odlično jelo i uslugu. Više o restoranu saznajte ovdje.

Konoba Giardin


Konoba Giardin

Fotografija: Konoba Giardin

Konoba s odličnim lokalnim i mediteranskim specijalitetima i vinom. Nalazi se u mjestu Kolan, koje je udaljeno 10 minuta vožnje automobilom od Sunwell apartments.

Koliko nam je poznato radi cijele godine, no ako ste na Pagu izvan glavne ljetne sezone, svakako provjerite radno vrijeme restorana.

Bistro Stari Kaštel


Ako želite jesti u samom centru Novalje, s pogledom na rivu, onda svakako morate odabrati  restoran/bistro Stari Kaštel.

U ponudi imaju pretežno, može se reći, spoj paško-dalmatinsko-talijansko kuhinje, no ima tu stakeova i neke hrvatske klasike. Ma što odabrali, svakako ćete dobro pojesti i uživati u ambijentu. Više o restoranu saznajte ovdje.